3 redenen om Mixed Reality te omarmen.

3 redenen om Mixed Reality te omarmen.

Na de lancering van de Microsoft HoloLens een jaar geleden zijn de ontwikkelingen rondom Mixed Reality met rasse schreden vooruitgegaan. Het zijn niet alleen de developers die de techniek hebben omarmd. Ook steeds meer bedrijven ontdekken de kansen en mogelijkheden die deze techniek biedt.

Op het moment dat wij vorig jaar de HoloLens uit de States haalden en met de eerste – door Microsoft ontwikkelde – applicaties speelden, wisten we al dat deze techniek de manier waarop we content ervaren enorm zou gaan veranderen. Het afgelopen jaar zijn wij dan ook als een stel nerds vol voor deze techniek gegaan en ontwikkelen nu Mixed Reality experiences als één van de eerste agencies in Nederland.

‘’In Mixed Reality ervaar je virtuele objecten in de echte wereld.”

Na een jaar vol met ontdekkingen, brainstormsessies en tig proof-of-concepts verder, zien wij een aantal duidelijke richtingen waar Mixed Reality waarde kan toevoegen binnen jouw bedrijf. Deze willen wij graag met je delen.

Training

Het vertalen van levensechte scenario’s naar een trainingsruimte is iets wat we al op verschillende manieren proberen te doen. Met video, afbeeldingen en Virtual Reality hebben we al een stap in de goede richting gezet. Met de komst van Mixed Reality zijn we echter in staat om die scenario’s niet alleen te ervaren in een trainingsruimte, maar op de locatie van het onderwerp. Zo heb je het gemak van een virtuele training, maar ervaar je het in de echte wereld. Dit maakt trainingen eindelijk levensecht.

https://youtu.be/7_K6N-Owhvs

Sales

Wij merken in veel gesprekken dat Mixed Reality een bekend probleem oplost voor Salesmanagers. Potentiele kopers kunnen zich namelijk lastig een voorstelling maken van het product in de context van hun eigen omgeving. Met andere woorden, ze kunnen een 2D voorstelling in een brochure, video of op een website niet vertalen naar hun eigen situatie. Met Mixed Reality kan dat wel. Zo maakt Stryker Communications state-of-the-art operatiekamers voor ziekenhuizen en kunnen ze dit in Mixed Reality tot leven wekken. Compass Pools gebruikt Mixed Reality om een virtueel zwembad bij een potentiele klant in zijn tuin te installeren. Dit is niet alleen een perfecte manier om klanten te overtuigen van jouw product, maar ook nog eens een waanzinnige ervaring.

Real life experiences

Het mooiste van Mixed Reality is de mogelijkheid om virtuele objecten in de context van de echte wereld te bekijken. Hierdoor krijg je een levensecht beeld van de grootte, het perspectief en de impact die het object heeft op de omgeving. Zo zijn bijvoorbeeld projectontwikkelaars in staat om hun 3D designs van compleet nieuwe architectuur in de echte wereld op ware grootte te ervaren. Voor het onderwijs kunnen we de dino’s uit de prehistorie tot leven wekken in het klaslokaal. Een nieuwe bank kopen we pas als we zien dat het in onze woonkamer past. En zo kunnen we nog wel even doorgaan met talloze toepassingsmogelijkheden.

Wij zijn bluf.amsterdam en ontwikkelen Mixed Reality ervaringen. Dat doen we voor Nutreco, Compass Pools, Albron e.v.a. Ben je geïnteresseerd geraakt in deze techniek en wil je zelf eens ervaren wat de mogelijkheden zijn? Bel mij voor een demo op +31613969859 of stuur een e-mail naar info@blufamsterdam.nl.