BLUF en de Sociale Verzekeringsbank innoveren op de werkvloer met Microsoft HoloLens.

BLUF en de Sociale Verzekeringsbank innoveren op de werkvloer met Microsoft HoloLens.

Als één van de eerste organisaties in Nederland start de Sociale Verzekeringsbank een innovatietraject met de Microsoft HoloLens. Deze ‘mixed reality-bril’ is de voorloper op het gebied van augmented en mixed-reality, die 3D content visualiseert in de echte wereld. Innovatiepartner BLUF ontwikkeld de mixed reality ervaring in samenwerking met de SVB en Novum.

De SVB

De Sociale Verzekeringsbank is de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland. Zij zorgen ervoor dat onder andere kinderbijslag en AOW-pensioen op tijd en correct worden uitbetaald. Novum is het innovatielab van de SVB. Novum richt zich op het ontwikkelen van nieuwe producten en dienstverlening voor de burger. Daarnaast wordt de toepasbaarheid van opkomende technologieën voor de SVB onderzocht. Uitdagingen en ideeën vanuit de SVB vormen input voor design sprints waarbij in 5 dagen een werkend prototype wordt ontwikkeld.

Onlangs vond de kick-off plaats waarbij lezingen en workshops werden gegeven over onderwerpen als Blockchain, Internet of Things, Mixed Reality en GovTech. Wij van BLUF mochten als innovatiepartner de medewerkers van de SVB meenemen in de ongekende mogelijkheden van Mixed Reality. Tijdens deze workshop zijn er tal van toepassingen bedacht waarvan we nu de meest waardevolle gaan ontwikkelen.

Toekomst

In de niet al te verre toekomst stelt de SVB samen met BLUF het doel om Mixed Reality in de organisatie te adopteren en de burger door middel van deze techniek nog beter te helpen.

BLUF

Wij van BLUF merken dat innovatie en transformatie begint bij een gezamenlijk doel en gedachtegoed. Daarvoor heb je wel meerdere mensen/collega’s nodig die met je meegaan en vooruit durven te kijken. Dat begint klein. Met een demo voor je team of workshop voor je organisatie. De innovatietrajecten met mixed reality die wij uitvoeren beginnen net zo klein. Een demo, een workshop, een keer met je team een inspirerende sessie. Gewoon om te ontdekken, geïnspireerd te worden en een blik op de toekomst te werpen. Interessant voor jouw team of organisatie? Start met innoveren en focus op de toekomst. Boek je workshop Mixed Reality hier.